Pályázatok - Nap-rendszer

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:



Kis türelmet!

Jelenleg a január elsejétől életbe lépő új szabályozásokat és az építőipar egészét érintő változásokat tanulmányozzuk.

 
Addig is a tervek...     

A 2014-2020-as költségvetési időszakban 763 milliárd forint   áll rendelkezésre energetikai fejlesztésekre, az összegre önkormányzatok és   cégek egyaránt pályázhatnak.

A KEHOP   és a VEKOP épületenergetikai   pályázati felhívásai főként közintézmények épületenergetikai felújítását szolgálják majd, a várható pályázatokban előfordulhat közintézményi fenntartást segítő három szereplős (PPP projekt) beruházási lehetőség is. Új elszámolható projektelem várható, nevezetesen a hűtéstechnikai fejlesztések, mintegy a globális felmelegedésre adott válaszként.

2017-ig fognak megjelenni ezek a pályázatok, kiemelt és standard eljárásban, további fő cél lesz majd a távhő rendszerek korszerűsítése. Akár már idén megjelenhet kifejezetten szemléletformálási célú pályázati felhívás a KEHOP keretein belül, ahol a fő célcsoport a lakosság, a környezettudatosabb szemlélet és életmód terjesztése témakörben.

A TOP keretein belül főként önkormányzatok pályázhatnak majd az épületenergetikai korszerűsítést célzó pályázati konstrukciókra, ahol nem lesz belső költségvetési korlát a projektelemek között, tehát lehet önállóan akár kizárólag ablakcserére vagy gépészeti korszerűsítésre is pályázni, valamint külső és belső építés is egyaránt támogatott lesz. Fontos változás hogy a belső maximális fajlagos költségkorlát a napelemes rendszereknél, az eddig megszokott 700 ezer Ft/kW -ról a maximális 450 ezer Ft/kW-ra csökken.


       
 
BandSoft© 2010-2016. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz